Har du sett noe så stygt?


«Har du sett noe så stygt?» var det en kollega på tampen av dagen som spurte meg om langt inne på kopirommet. Uvitende om at det var min egen modellering av en av aktivitetene i morgendagens engelsktimer som var objekt for vurdering og eller beundring. Heldigvis lo jeg høyt, og var veldig glad for at jeg endelig etter minst 300 skritt hadde funnet den igjen. På grunn av min kollegas reaksjon ble jeg jo nødt til å dele den med dere.

crazyfaace

Vi har jobbet med «The Face» takket være Frk. Linns engelske gloser II, som er minst like bra som engelske gloser I. Kjente, lærerike og gode oppgaver som innbyr til differensiering, aktive klasserom og bruk av egne ideer rundt oppgaveark og opplegg. Likeså er vokabularet godt utvalgt, og innbyr til både forståelse og mestring. Som en avslutning på emnet hadde jeg lyst til at elevene skulle få gjøre noe annet, og samtidig presentere for hverandre på engelsk ordene de har lært knyttet til temaet «The Face». Derfor, og som den Pinterester jeg er fikk jeg ideen da jeg så at det fantes noe som het «Roll a snowman» og satte i gang med å lage min egen «Roll a Crazy Face» (jepp, skrivefeilen så jeg da jeg kom hjem og satte meg i godstolen – sånn er det bare!).

Oppgaveteksten kan dere lese selv, og om du vil bruke det – er helt opp til deg. Men hvorfor ikke la elevene være litt kreative, få et eieforhold til det de skal presentere for hverandre – både fraser, engelske ord knyttet til ansikt og til farger, og la dem ha det litt gøy. Det er i alle fall mer fornuftig – syns jeg – enn all den fordømte meningsløse fargelegginga uten mål og krav. Ja, noen ganger jeg tøff og sier det rett ut!

rollafacerrb


Om Runar Ragnarson Brataas

Runar Ragnarson Brataas (f. 1991) er utdannet Grunnskolelærer 1-7/adjunkt ved Høgskolen i Nesna (Nord Universitet) og Høgskulen i Volda. Bruk av konkreter, terninger, spill og å utnytte ulike læringsstiler for å fremme tilpasset opplæring og bruk av ulike læremidler har alltid vært viktig for Runar i både undervisning, formidling og i opplegg han selv deler og lager. Runar har tidligere jobbet både i Rana- og Osloskolen, men jobber nå som forlagsredaktør for barnetrinnet i GAN Aschehoug.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *