setningslekhalloween

2 Halloween-godbiter fra Halloweenpakken

Vel blåst høstferie! Det er nesten skammelig at det snart er gått en måned siden sist. Livet smiler både på jobb og utenfor så derfor er det jammen litt av hvert en skal ha tid til. Osloskolen er topp, og på i førsteklasse lærer vi stadig enda mer – og motivasjonen er på topp til å utforske, lære, undre seg og samarbeide. Førsteklasse er som jeg alltid sier, den beste og mest lærerike plassen å være – både for lærere og elever. I dag har jeg tørket tårer hele 4 ganger rett og slett fordi jeg blir så rørt over hvor mye de får til og hvordan de selv ikke er klar over hvor utrolig flinke, dyktige og lærevillige de er. Stakkars elever som har en slik sippete lærer tenker du kanskje? Neida. «Nå er Runar bare såå glad», var det en liten gutt som utbrøt da første rørende øyeblikk var på plass. Magi i klasserommet er viktig, og det å tørre å utfordre, veilede og være tilstede er så utrolig viktig og den balansen trener og øver jeg meg fortsatt på – og det må vi alle gjøre – hver eneste dag.

I skjul, mens det har vært stille har jeg holdt kurs både her og der, og ikke minst i nord. Hyggelig å være tilbake til mine gamle kollegaer blant annet, for å inspirere og motivere til nye måter å tenke på, å ta frem ting vi gjorde før og ha tro på at grunnleggende ferdigheter, læringsdialog, tilpasset opplæring, åpne oppgaver og forståelse for Kunnskapsløfter er veien å gå. Jeg flyr nesten på en sky etter så mange hyggelige tilbakemeldinger og ivrige kursdeltakere som jeg har møtt i det siste.

Viktigst er det at jeg har laget et nytt Treningsbanken-hefte, på forespørsel fra mange er det endelig kommet en egen Halloween-versjon. Denne versjonen inneholder godbiter både i matematikk og norsk. Alt i fra setningslek, leseteater, kast, les og skriv, monster som har stokket om på høyfrekvente ord, to «Miniglimt»-tekster med oppgaver, skrivesider, undringsoppgaver og ordlistespill til terningspill i ulike nivåer og med ulike regnearter, fire ledetråder-oppgaver og koordinatspill.

Siden jeg har vært så lenge borte, deler jeg hele to godbiter fra pakken som jeg tror du og dine elever vil sette stor pris på. Håpet er at oppgavene skal engasjere og motivere til at elevene skal lese, skrive og regne enda mer. Halloween er lov og ikke fy i klasserommet! Glem ikke å sjekke ut godbitene jeg delte i fjor fritt til Halloween som du finner her.
Illustrasjonene i disse to godbitene er det flotte Mel Lloyd fra Graphics From the Pond som står for og som har lisensiert dette til bruk i mine læringsaktiviteter. Ha en riktig fin uke, da!setningslekhalloween

koordinatspillkulekraker

(Trykk på bildene, lagre som på skrivebordet eller mappen du ønsker, og høyreklikk for å skrive ut fra mappen eller skrivebordet. Husk å velge riktig format og oppløsning!)

One thought on “2 Halloween-godbiter fra Halloweenpakken

  1. Kjempe flotte oppgaver. Jeg hadde Halloween pakken liggende ferdig kopiert på bordet mitt i klasserommet da en av elevene så den. Hun var strålende fornøyd, snudde seg mot klassen og ropte: Nå skal vi lage Halloween setninger med trening og finne ledetråder. Klassen jublet… Dette R oppgaver de elsker!
    Tusen takk, Runar!!
    Jeg trengte ikke motivere – de er allerede motivert til Halloween uka….
    klem fra Linda

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *